Waardecheques van € 7,50 toch in te zetten voor de Oude Jan

De Stichting Vrienden van de Oude Jan zou dit keer een beurt overslaan en niet meedoen aan de ronde met waardecheques van € 7,50 van ‘Ik buurt mee’ in de periode 29 oktober tot 11 december 2021. Wij wilden het beschikbare budget eerst besteden alvorens met een aanvullend initiatief te komen.  Veel waardecheques die in eerste instantie voor de Oude Jan waren bedoeld zijn daardoor aan een ander goed doel geschonken. Wij worden echter overspoeld met reacties van mensen die het jammer vinden dat te moeten doen. Bovendien krijgen wij toch nog regelmatig waardecheques toegestopt, alleen in het weekend van 21 november al meer dan zeventig. Daarom hebben wij op 22 november alsnog contact gezocht met de organisatie van ‘Ik buurt mee’. De uitkomst is dat de cheques die wij nu in bezit hebben of krijgen gewoon gebruikt gaan worden voor de Oude Jan. Dat komt goed uit want uit het aangepaste verlichtingsplan voor de buitenkant van de kerk blijkt dat er meer budget nodig is dan gedacht. Dit omdat we de kerk in aanvulling op de huidige te vernieuwen verlichting ook van onderaf langs de muren willen aanschijnen. De karakteristieke historische muren zullen dan nog veel beter tot hun recht komen.
Met de uitvoering van het aangepaste verlichtingsplan zal het 12e eeuwse middelpunt van de buurt een markante bijdrage leveren aan de verdere invulling van het begrip ‘Onze Oude Jan – Midden in de samenleving’.

Wat te doen met waardecheques?

Voer ze in op de website van ‘Ik buurt mee’ (initiatief ‘3e ronde verdere verfraaiing buitenruimte Oude Jan) of geef ze af op een van de volgende adressen:

Biesdelselaan 1-A2

Hoofdstraat 228-K (naast AH/Versgaard)

Kastanjehof 16

Onder de Beumkes 23

Overhagenseweg 70

Sophiastraat 42

Vijverlaan 11

Zwanensingel 188