Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Burendag bij de Oude Jan 25 september 2021 – Kom jij ook?

25 september 2021 om 10:30 - 12:30

Zaterdagmorgen 25 september van 10.30-12.30 uur, afsluiting met een hapje en een drankje.

Alle buurtbewoners rond en nabij de Oude Jan, groot en klein, jong en oud, zijn van harte welkom. Kom kijken, doe mee, pak een kop koffie of thee (met wat erbij).

 Wat is er te doen?

  • In het parkje rond de Oude Jan gaan we een aantal bijenhotels ophangen. Afgelopen zomer wemelde het al van de bijen en de vlinders in de bloeiende borders. Met de bijenhotels leveren wij kraamkamers voor nieuwe generaties wilde bijen.
  • Een jonge bevlogen deskundige vertelt over bloemen en planten bij de Oude Jan. Hij heeft ook ideeën over hoe zich dat direct rond de kerk verder kan ontwikkelen.
  • We willen graag volop natuur en leven rond het oude kerkje. Bijenhotels helpen daarbij. Maar óók het zaad van wilde bloemenmengsels. Daarom halen we tijdens burendag op enkele plekken rond de kerk alvast wat gras weg om daar het zaad van inlandse bloemenmengsels in te zaaien. Begin oktober wordt trouwens de rest van het hoge gras gemaaid en afgevoerd.
  • Er is koffie en thee, ook limonade voor de kleine natuurliefhebbers.
  • Aan het eind van de ochtend sluiten we gezellig samen af met hapjes en drankjes. Het zou fantastisch zijn als je daarvoor iets wilt meebrengen.

 Dus, kijk je uit op de Oude Jan of misschien ook niet helemaal, maar spreekt de plek je aan of wat de vrijwilligers daar zoal met elkaar doen: je bent van harte welkom. Met elkaar geven we verder inhoud aan ‘Onze Oude Jan – Midden in de samenleving’!

 Burendag wordt gesponsord door het Oranjefonds en de Stichting Vrienden van de Oude Jan, maar is pas echt een succes door de aanwezigheid en betrokkenheid van buren en de inzet van vrijwilligers.

       

 

Gegevens

Datum:
25 september 2021
Tijd:
10:30 - 12:30

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
25 september 2021
Tijd:
10:30 - 12:30

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps