Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DE ITALIAANSE REIS VAN LISZT KLINKT IN KERKJE TE VELP

21 april om 15:30 - 17:00

Virtuoos en romantisch worden de Italiaanse reisverslagen van Franz Liszt verklankt in het 12e eeuwse kerkje De Oude Jan te Velp. Het optreden door pianiste Nicole Rudi is op zondag 21 april om 15.30 uur.

In de jaren 1837 tot 1839 reisde Franz Liszt via Zwitserland door de Alpen naar Italië. Zoals Johann Wolfgang von Goethe die reis 50 jaar eerder beschreef in zijn boek ‘Italienische Reise’, zo verklankte Franz Liszt zijn indrukken in de pianocyclus “Années de Pèlerinage – Italie”. Beide mannen werden geïnspireerd door de overweldigende natuur en de verfijnde en indrukwekkende schoonheid van de Italiaanse kunst.

Muziek en schilderijen
De Duits-Oekraïnse pianiste Nicole Rudi werd op haar beurt weer geïnspireerd door de muziek van Liszt. Tijdens het luisteren naar muziek en tijdens haar pianospel kwam ze tot de ontdekking kleuren te zien. Een neurologische verschijnsel dat “synesthesie” wordt genoemd. Bij haar uitvoering in Velp van een aantal delen uit de “Années de Pèlerinage – Italie” worden op een groot scherm haar kleurige schilderijen geprojecteerd.


Foto: Stephan Körner

Nicole Rudi werd in 1995 geboren in een Duits-Oekraïense familie en begon met piano spelen toen ze vijf jaar oud was. Ze studeerde in Hannover en Wenen en won een aantal internationale prijzen. Nicole behaalde haar Masterdiploma cum laude aan de Universiteit voor Muziek, Drama en Media in Hannover. Ze studeerde bij de beroemde Nederlandse pianist Prof. Paolo Giacometti en slaagde vervolgens ook cum laude voor haar Masters aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf. Naast haar solistische spel wijdt zij zich met succes aan de Kamermuziek. Zij is benoemd tot “Artist de Residence” bij de concertreeks “Konzertgut” in Duitsland voor de jaren 2021 t/m 2024.

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 18, Vrienden Oude Jan: € 13, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 8. Kinderen gratis. Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur ter plaatse. 

Gegevens

Datum:
21 april
Tijd:
15:30 - 17:00

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
21 april
Tijd:
15:30 - 17:00

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps