Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

OEKRAÏENS VIOOLDUO SPEELT KLASSIEK IN VELPS KERKJE

18 februari om 15:30 - 17:00

Muzikaal en romantisch horen ze bij elkaar, de Oekraïense Tetiana Bielikova (27) en Dmytro Udovychenko (24). Ze werken en studeren allebei in Duitsland en sinds het begin van de Russische oorlog tegen Oekraïne speelden zij in vele benefiet concerten, ook in Nederland. Op zondag 18 februari 2024 vanaf 15.30 uur zijn ze te horen en te zien in het Romaanse kerkje De Oude Jan in Velp.

 

Sprankelend en virtuoos

Het programma begint met een Caprice; een vrolijke, vlinderachtige compositie voor viool en piano, gecomponeerd op basis van een pianostuk van Camille Saint-Saëns, door de Belgische violist/componist Eugène Ysaÿe. Ook de volgende sonate werd geschreven door meerdere componisten: Brahms, Schumann en diens leerling Dietrich. Na enkele virtuoze caprices van Paganini en samenspel in een stuk van Karol Szymanowski sluit het concert af met een spetterende finale: de virtuoze Carmen Fantasie. Deze filmcompositie, op basis van Georges Bizet’s opera Carmen, werd in 1946 genomineerd voor een Oscar en geschreven door de Duits/Joodse componist Frans Waxman voor de film Humoresque.

 

 

Violist Dmytro Udovychenko (23) werd geboren in Charkov, Oekraïne. Hij studeerde aan de plaatselijke muziekschool voor talentvolle kinderen en vervolgde zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in het Duitse Essen. Dmytro won meteen al belangrijke internationale prijzen, zoals op het Jascha Heifetz Vioolconcours in Litouwen en bij de Josef Joachim-wedstrijd in Hannover. Eerste prijzen won hij kortgeleden op de III Singapore International vioolwedstrijd en op het International Violin Concours in het Canadese Montreal. Sinds oktober 2022 studeert Dmytro aan de prestigieuze Kronberg Academy in Duitsland die een selecte groep musici opleidt.

 

Tetiana Bielikova (27) werd geboren in het Oosten van Oekraïne en speelt piano sinds haar vijfde. Vanaf haar 15de studeerde ze in Charkov en voltooide haar studie aldaar aan de National University of Arts. Sinds 2018 studeerde Tetiana in het Duitse Essen aan de Folkwang Universität der Künste waar ze kortgeleden Cum Laude haar Masterdiploma behaalde. Ze werkt daar inmiddels als repetitor geeft ook les op de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf. Ze soleerde met Oekraïense en Duitse orkesten en nam deel aan internationale festivals zoals in Kiev, Charkov, Lissabon en Madrid. Een hoogtepunt was de 1e prijs op de International Summer Academy “Verao Classico” in 2022 in Lissabon.

 

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 18, Vrienden Oude Jan: € 13, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 8. Kinderen gratis. Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur ter plaatse.

Gegevens

Datum:
18 februari
Tijd:
15:30 - 17:00

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
18 februari
Tijd:
15:30 - 17:00

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps