Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SCHUBERT IN VIER JAARGETIJDEN TE VELP

21 mei om 19:30 - 21:00

‘Je zou het een Schubertiade kunnen noemen’, vindt pianist Christan Sanders. ‘Samen musiceren met vrienden, vóór vrienden. Onze optredens in de intieme entourage van het romaanse kerkje de Oude Jan in Velp lijken daar op.’ Op zaterdag 21 mei 2022 om 19.30 uur start een serie van vier concerten met muziek van Schubert, verdeeld over vier jaargetijden.

De in Velp wonende pianist Christian Sanders raakte tijdens zijn studie in Wenen bevriend met pianist Byron Yue en mezzosopraan Dina Hao. Samen vormen ze nu een trio dat een tournee maakt door Oostenrijk en Nederland.

Op zaterdagavond 21 mei bieden ze u het volgende programma:

 

Christian Sanders, piano

Schubert Pianosonate D571 in fis klein (Onvoltooide werk)  

-Allegro Moderato

Schubert Pianosonate D784 in a klein 

-Allegro Giusto
-Andante
-Allegro Vivace

 

Byron Yue, piano en Dina Hao, mezzosopraan

Schubert Ausgewählte Lieder 

Das Wandern
Wohin
Am Feierabend
Ständchen
Frühlingsglaube
Die Liebe Farbe
Die böse Farbe
Ave Maria
Nacht und Träume

 

 

De volgende concerten van deze ‘Schubertiade’ in Velp zijn op zaterdagavond 11 juni, zondagmiddag 2 oktober en zaterdagavond 4 februari.

 

Christian Sanders, geboren in Groningen, behaalde zijn masters aan Het Utrechts Conservatorium. Hij vervolgde zijn studie aan de Musik und Kunst Privatuniversität te Wenen. Christian nam succesvol deel aan (inter)nationale concoursen en won in Wenen een prijs voor de beste interpretatie van een Schubert compositie. Inmiddels verschenen twee CD’s met zijn uitvoeringen van Sonates en Impromptus van Schubert.

 

Byron Yue is een Chinees-Amerikaanse pianist, fortepianist en opera coach. Na zijn afstuderen aan de Amerikaanse Weber State University vervolgde Byron zijn studie aan de Musik und Kunst Privatuniversität in Wenen. Sindsdien treedt hij op als solist en begeleidend pianist in diverse landen in Europa.

 

Mezzosopraan Dina Hao is geboren in China waar zij in Peking haar studie aan conservatoria begon. Inmiddels woont Dina in Wenen en studeerde zij af aan het Franz Schubert Konservatorium met als hoofdvakken zang en piano. Als zangeres treedt ze op met liederenrecitals. Daarnaast dirigeert ze koren en speelt als pianiste in diverse kamermuziekensembles.

 

Zaterdag 21 mei, aanvang 19.30 uur, kerk open 19.00 uur.

Entree € 15, Vrienden van de Oude Jan € 10, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar € 5, kinderen gratis. Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 19.00 uur ter plaatse.

 

Gegevens

Datum:
21 mei
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
21 mei
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps