Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pianoconcert zondag 19 maart 2023 “Een vleugje Spanje”.

19 maart 2023 om 15:30 - 17:00

Een vleugje Spanje

Op zondag 19 maart staat op het programma een pianoconcert  “Een vleugje Spanje” door Ángel Laguna om 15.30 uur in De Oude Jan.

Ángel is als docent verbonden aan het Professional Conservatory of Music in de Spaanse hoofdstad Madrid, maar hij is ook een veelgevraagd solist. Zo trad en treedt hij op in diverse steden in Spanje, maar speelde ook op diverse podia in Europa.  Na zijn deelname aan het concertfestival voor jonge pianisten in Duitsland – Campus Cleve – gaf hij meer dan twaalf concerten in verschillende steden in Nederland en Duitsland. En nog onlangs nog gaf hij recitals in Londen in de concertzalen St. Martin in the Fields, St. James Piccadilly en in de Steinway Hall. Samen met een orkest speelde hij Beethovens 5de pianoconcert in de St. Stephen Church in Londen en Mozarts pianoconcert No. 13, KV 415, in de St John Notting Hill Church.

Het repertoire van Ángel Laguna is breed.  Natuurlijk maken Spaanse componisten als Falla en Albéniz deel uit van zijn repertoire, maar zijn voorkeur hebben de klassieke componisten als Haydn, Mozart, Beethoven en Schubert.In Velp klinken o.a. de Waldstein Sonate Op. 53 van Ludwig van Beethoven en de vier Impromptus D. 935 van Franz Schubert.

 

De Stichting Vrienden van de Oude Jan biedt u in het seizoen 2022-2023 van september tot en met april een serie met acht concerten van hoge kwaliteit: op de 3e zondagmiddag van de maand steeds om 15.30 uur.
Op diverse locaties in Velp liggen brochures met informatie.

 

Het volgende concert vindt plaats op zondagmiddag 16 april 2023.
Dan treedt het Ensemble Triptyque voor u op met

Sarah van der Lijke          fluit
Merle van der Lijke          harp
Fama  Koning                  cello

 

Entree: € 15, Vrienden van de Oude Jan: € 10, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 5. Kinderen gratis. Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur ter plaatse.

 

Stichting Vrienden van de Oude Jan

Als Vriend van de stichting helpt u mee aan het behoud van de cultuurhistorische waarden van de kerk. De stichting ondersteunt met financiële bijdragen voorzieningen in, aan en rond de kerk.
En zij zet zich in voor een multifunctioneel gebruik van de kerk. Als Vriend krijgt u € 5 korting op het toegangsbewijs van elk concert. U kunt zich aanmelden via deze website op de home page onder het hoofdstuk “Vriend Worden”

Gegevens

Datum:
19 maart 2023
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
19 maart 2023
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps