Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing ‘Erfgoed Rheden: Bouwstenen voor de toekomst’

09 maart om 20:00 - 22:00

De jaarlijkse Oude Jan-lezing van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal en de Vereniging ‘De Sociëteit’ uit Velp vindt dit keer plaats op donderdag 9 maart om 20.00 uur in de Oude Jan.
Erfgoed Rheden staat voor alles wat getuigt van het rijke verleden van de gemeente: de gebouwen, het cultuurlandschap, het bodemarchief en alle verhalen daarover. Het staat daarnaast ook voor de levendige gemeenschap die zich inzet voor dat erfgoed en de mensen die voor en namens de gemeenschap in de gemeentelijke organisatie werken. Met z’n allen zorgen ze ervoor dat het erfgoed zo goed mogelijk wordt doorgegeven aan volgende generaties én dat ons erfgoed en de lessen die het verleden ons leert bijdragen aan de opgaven van nu.
De lezing wordt verzorgd door Marjolein Sanderman, beleidsadviseur erfgoed bij de gemeente Rheden. Zij gaat nader in op vragen als: wat is ‘erfgoed’, wat is er in de gemeente zoal aan erfgoed en wat moet en doet de gemeente ermee; wie zijn daar nog meer bij betrokken? Wat zijn de kansen en bedreigingen, ook met het oog op de komende Omgevingswet? Hoe kan een inbreng vanuit de samenleving, bijvoorbeeld vanuit de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal, ondersteunend zijn?
De gemeente Rheden is in 2019 vanwege haar erfgoedbeleid beloond met de landelijke BNG Bank Erfgoedprijs.
De entree voor deze lezing is € 2,50, inclusief koffie of thee en na afloop een consumptie. Voor de lezing hoeft men zich niet aan te melden.


Foto: Martin Idema

Gegevens

Datum:
09 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
09 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps