Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cascate Strijktrio

18 maart 2018 om 15:30

Alexej Pevzner viool

Meintje de Roest altviool

Inge Grevink cello

 

Leden van Het Gelders Orkest (HGO) zijn voor de vierde keer dit seizoen te zien en te horen in het 12e eeuwse kerkje De Oude Jan in Velp. Zondag 18 maart om 15.30 uur speelt het Cascata Strijktrio muziek van Ludwig van  Beethoven en van zijn Hongaarse bewonderaar Leo Weiner.

Het Cascata Strijktrio is in 2014 ontstaan vanuit de wens om één van Mozarts grootste kamermuziekwerken, het Divertimento in Es te spelen. De drie musici, Marjolein van Dingstee (viool), Meintje de Roest (altviool) en Inge Grevink (cello) kennen elkaar vanuit verschillende kamermuziek ensembles en het Gelders Orkest, waar zij alle drie aan de eerste lessenaars spelen. Na de succesvolle concerten met Mozarts Divertimento volgden meer werken voor strijktrio en ontstonden verschillende programma combinaties.

In Velp wordt de Serenade in D groot van Ludwig van Beethoven (1770-1827) uitgevoerd, voorafgegaan door het Strijktrio van de Hongaarse componist Leo Weiner (1885-1960). Weiner  was een groot bewonderaar van Beethoven en Mendelssohn maar liet zich in zijn romantische composities ook beïnvloeden door de volksmuziek uit zijn geboorteland.

Vanwege een blessure kan violiste Marjolein van Dingstee momenteel niet optreden. Zij wordt voor dit concert vervangen door HGO-collega Alexej Pevzner.

Alexej Pevzner werd in Moskou geboren en begon, onder leiding van zijn vader,  op zesjarige leeftijd viool te spelen. Na zijn studie aan het Conservatorium van Moskou vertrok hij naar Nederland, waar hij zijn vioolopleiding voltooide aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Sinds 1994 speelt Alexej Pevzner bij Het Gelders Orkest, tegenwoordig als plaatsvervangend concertmeester.

Altvioliste Meintje de Roest was prijswinnaar bij het Prinses Christina Concours en het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Naast haar muziekstudie behaalde ze cum laude haar master titel sociologie met de afstudeerscriptie “Concertmagie of thuiscomfort. Waarom liefhebbers van klassieke muziek concerten bezoeken”.

Inge Grevink  studeerde cello aan het Utrechts Conservatorium en vervolgde haar studie aan de Hochschule für Musik in Zürich, waar zij haar solistendiploma behaalde. Ze soleerde o.a. in het Gustav Mahler Jugend Orchester. Ruim tien jaar is ze verbonden aan het Gelders Orkest en speelt ook regelmatig bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

 

Zondagmiddagconcerten

Iedere derde zondag van de maand organiseert Stichting Vrienden van de Oude Jan om 15.30 uur een kort middagconcert-zonder-pauze in de 12e eeuwse kerk aan de Kerkstraat 56 in Velp. Na afloop is er een gratis drankje voor alle bezoekers. Iedereen is van harte welkom.

Entree: € 10. Vrienden Oude Jan: € 8, bezitters Gelrepas en jongeren tot 18 jaar:  € 5. Kinderen gratis. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp, tel. 0263628959

 

Gegevens

Datum:
18 maart 2018
Tijd:
15:30
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
18 maart 2018
Tijd:
15:30
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps