Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Duo Houtwerk “ECLECTIC”

20 januari om 15:30 - 17:00

Warme klanken en zilveren tonen door Duo Houtwerk.

    

Hij begeleidde de beroemde Friese fadozangeres Nynke Laverman op zijn warm-houten Marimba en zij speelt de hoogste noten in het Gelders Orkest op haar zilveren piccolo. Samen spelen de Friese Jan Roel Hamersma en de Vlaamse Gudrun Bourel composities uit 16e tot en met de 20ste eeuw in het Middeleeuwse kerkje De Oude Jan in Velp op zondag 20 januari 2019. Aanvang 15.30 uur.

‘Houtwerk’ hebben ze hun duo genoemd, want Hamersma bespeelt voornamelijk houten slaginstrumenten en Gudrun Bourel is gespecialiseerd in fluiten, en die zijn vaak ook van hout gemaakt. De muzikanten, allebei werkzaam bij ‘Het Gelders Orkest’, hebben een divers programma samengesteld voor het concert in Velp. Vandaar de titel “Eclectic”.
Er worden composities gespeeld van Dowland (16e eeuw), Satie 19e eeuw) tot Tomasi (20e eeuw). Door het gebruik van verschillende fluiten en percussie instrumenten heeft elk werk een andere klankkleur en sfeer. ‘U zult zich geen moment vervelen!’, laten beide musici weten.

Jan Roel Hamersma, geboren in Friesland, studeerde slagwerk aan de conservatoria van Leeuwarden, Amsterdam en Zwolle. In 1995 studeerde hij cum laude af. Van 1996 tot 2008 maakte hij deel uit van het Nederlands Blazers Ensemble en in 2003 werd hij benoemd als hoofdvakdocent slagwerk aan het Artez conservatorium in Zwolle. Sinds 2007 speelt hij als slagwerker bij Het Gelders Orkest en maakt deel uit van het marimbakwartet Carrefour.

Gudrun Bourel, geboren in Vlaanderen, studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Als solofluitiste speelde ze bij het Schleswig-Holstein Festival Orchester en sinds 2005 is ze piccoloïst bij het Gelders Orkest. Tussendoor trad ze op als solo fluitiste bij de Philharmonie Zuid-Nederland en treedt ze op met ‘Het Gelders Blaaskwintet’. Gudrun Bourel is ook nog hoofdvakdocente fluit aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle en gastdocente piccolo aan het conservatorium in Utrecht.

Kerk De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 10, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Vrienden Oude Jan: € 8, bezitters Gelrepas en jongeren tot 18 jaar: € 5. Kinderen gratis. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp (plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd).

Gegevens

Datum:
20 januari
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
20 januari
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps