Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ensemble Rossignol

16 december 2018 om 15:30 - 17:00

Hemelse klanken zijn op zondag 16 december om 15.30 uur te horen in De Oude Jan in Velp, als sopraan Alice Gort-Switynk momenten uit het leven van Jezus bezingt onder de titel ‘Zoon van Maria’. De zangeres, die ook op diverse blokfluiten zal spelen, wordt begeleid door Elly van Munster op luit. Hun virtuoze spel van verfijnde en speelse muziek doet denken aan het gezang van een nachtegaal. En daar heeft het ensemble dan ook haar naam aan ontleend: le Rossignol. Het programma bestaat vooral uit 17e eeuwse muziek van o.a. de componisten Händel en Vivaldi. ‘Alice vult met haar heldere sopraanstem de hele ruimte van de kerk en is met haar frisse blokfluitspel een lust voor het oor’, schreef een recensent kortgeleden.

Ensemble Rossignol treedt sinds 1998 regelmatig op door heel Nederland met een zeer gevarieerde concertprogramma’s. Soms met alleen barokmuziek, zoals tijdens dit Kerstconcert in Velp, maar soms ook gecombineerd met hedendaagse composities. Dat is ook te horen op de drie CD’s die zijn verschenen; werken van Locatelli, Händel en andere tijdgenoten worden afgewisseld met moderne stukken waarin Jazz-invloeden te horen zijn.

Alice Gort-Switynk (sopraan / blokfluiten) studeerde blokfluit aan het Conservatorium in Enschede, deed tegelijkertijd een opleiding muziektherapie en studeerde vervolgens klassieke zang in Amsterdam. Behalve als uitvoerend musicus is zij ook werkzaam als docente blokfluit en klassiek zang.
Elly van Munster (luit) studeerde aanvankelijk klassieke gitaar aan het Brabants Conservatorium. Ze studeerde af in de Spaanse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Utrecht, maar voltooide ook nog een muzikale studie met luit als hoofdvak. Behalve als solist treedt zij regelmatig op in ensembles met zangers en instrumentalisten die 14e eeuwse tot en met romantische 19e eeuws muziek uitvoeren.

Kasteel Middachten
Voorafgaand aan het concert in de Oude Jan in Velp verzorgt het Ensemble Rossignol deze zondag twee miniconcerten ‘in de wandelgangen’ van het in kerstsfeer gehulde Kasteel Middachten in De Steeg. ( www.middachten.nl).

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 10, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Vrienden Oude Jan: € 8, bezitters Gelrepas en jongeren tot 18 jaar: € 5. Kinderen gratis. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp (plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd).

Gegevens

Datum:
16 december 2018
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
16 december 2018
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps