Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GRIEKSE MUSICI IN ROMAANS KERKJE TE VELP

20 november 2022 om 15:30 - 17:00

Geboren in Griekenland en wonend in Arnhem, spelen Eirini Stratigopoulou en Aristotelis Potamianos muziek van over de hele wereld en van alle tijden in het eeuwenoude kerkje de Oude Jan in Velp. Hun optreden als Icarus Duo vindt daar plaats op zondag 20 november om 15.30 uur.

‘Wat ons als musici drijft, is het creëren van unieke magische momenten en het intiem samenspelen’, schrijven de musici. ‘Het leven is een avontuur en zo hoort de kunst ook te zijn.’ En zo avontuurlijk is ook het programma dat ze als Icarus Duo samenstelden voor dit concert in de Oude Jan in Velp. Er worden composities gespeeld uit begin 18e eeuw, maar ook van hedendaagse componisten uit de hele wereld, zoals uit Duitsland (Bach), Italië (Morricone), Frankrijk (Barrière), (Zuid-)Amerika (Piazzola) en ook van een geboren Oekraïnse componist (Glière).

 

Eirini en Aristotelis zijn in het dagelijks leven een echtpaar. Eirini is de altvioolaanvoerder bij het Bach Orchestra of the Netherlands en Aristotelis is de contrabasaanvoerder van Phion, orkest van Gelderland en Overijssel (voorheen het Gelders Orkest).

Eirini Stratigopoulou (altviool en viola d’amore) begon op haar 6e met vioolspelen. Na haar studie aan het Conservatorium van Athene vervolgde ze haar opleiding  aan de “Hochschule für musik” in het Oostenrijkse Graz. Eirini speelt zowel baroque als moderne composities en trad in Griekenland, Oostenrijk en in Nederland op met vele orkesten. Ze speelt kamermuziek – naast het Icarus Duo – in Ensemble Rei.

Aristotelis Potamianos begon zijn muzikale opleiding als contrabassist ook op het Conservatorium van Athene. Hij studeerde daarna aan het Rotterdams Conservatorium, volgde masterclasses bij beroemde bassisten en trad op met o.a. de het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch en het Asko/Schönberg ensemble. Behalve in het Icarus Duo speelt hij kamermuziek in Ensemble Rei en het contrabas ensemble ContraBasta.

Programma:

Johann Sebastian Bach: Bourrée uit Suite voor Luit BWV 996 (Arr. A. Potamianos)
Jean Baptiste Barrière: Sonate nr. X á deux (Andante, Adagio, Presto)
Attilio Ariosti: delen uit Sonate nr. 12 (Viola d’Amore & contrabas)
Reinhold Glière: Suite for viola and double bass (Arr. Frank Proto) (Prelude – Gavotte – Cradle Song)
Ennio Morricone: Passacaglia uit ‘La Storia Vera della Signora delle Camelie’ (Arr. A. Potamianos)
Tom Knific: Henley-On-Thames (uit Duo for viola and double bass)
Astor Piazzolla: Guardia Nueva (Arr. A. Wiebecke-Gottstein)

 

Er zijn momenteel geen coronaregels meer van kracht, behalve dat men wordt verzocht bij klachten thuis te blijven.

 

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 15, Vrienden Oude Jan: € 10, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 5. Kinderen gratis. Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur ter plaatse.

Gegevens

Datum:
20 november 2022
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
20 november 2022
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps