Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MUZIEK VOL PASSIE IN OUDE JAN TE VELP

18 december 2022 om 15:30 - 17:00

Klassieke muziek vol passie, ingetogen maar ook uitbundig, wordt zondag 18 december om 15.30 uur uitgevoerd door sopraan Pien Straesser en bandoneón-speler Martin de Ruiter in het 12e eeuwse kerkje de Oude Jan te Velp.

Geen klassiek Kerstconcert dit jaar in de Oude Jan, maar een programma dat romantisch en ingetogen begint met het Ave Maria van de Argentijnse componist Piazzolla en wordt gevolgd door een dromerig lied van Gabriël Fauré. Na een virtuoze en sprankelende aria uit De Barbier van Sevilla van Rossini vervolgt het programma met vooral Argentijnse tango’s, afgewisseld met composities van bandoneón-speler Martin de Ruiter zelf.

 

Martin de Ruiter studeerde accordeon aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en kamermuziek aan het Rotterdams Conservatorium. In eerste instantie concentreerde hij zich vooral op de hedendaagse muziek en speelde samen met diverse Nederlandse orkesten. Als solist en dirigent werkte hij op festivals in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, België en Frankrijk.
In 1992 begon hij met bandoneón spelen en in 1995 richtte hij het kwartet ‘El Conjunto’ op. Hij stond hiermee op podia in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Uruguay en Argentinië en verscheen in verschillende TV programma’s en festivals. In de tango-opera ‘Maria de Buenos Aires’ van Astor Piazzolla speelde hij solo-bandoneon en vervolgens trad hij ook solo op bij diverse orkesten.  Martin de Ruiter is programmeur Eye on Sound in EYE Filmmuseum Nederland en componeerde muziek voor zogenaamde ‘stille films’. In november 2020 voltooide hij Canticum Canticorum, een compositie voor gemengd koor, sopraan, bandoneón en strijkers die in het voorjaar 2023 in première gaat.

Pien Straesser studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij Marianne Blok, daarnaast volgde ze masterclasses bij verschillende zangpedagogen. Zij werkte onder meer met het Koor Nieuwe muziek, zong missen van Mozart en Schubert, werk van moderne componisten als Alban Berg en Arnold Schönberg, maar zong ook Nocturnes van Debussy, samen met het Concertgebouworkest olv Bernard Haitink. Sinds 2002 begeleidt ze regelmatig stille films voor het EYE filminstituut en zingt ze – zoals vandaag – Argentijnse tango. Naast haar werk als zangeres is Pien zangdocent en actief als docent muziek in het basis- en middelbaar onderwijs.

Er zijn momenteel geen coronaregels meer van kracht, behalve dat men wordt verzocht bij klachten thuis te blijven.

 

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 15, Vrienden Oude Jan: € 10, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 5. Kinderen gratis. Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur ter plaatse.

Gegevens

Datum:
18 december 2022
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
18 december 2022
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps