Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Japanse pianiste in Velpse Oude Jan

17 november 2019 om 15:30

Op zondag 17 november om 15.30 uur klinken sprankelende pianoklanken in het Romaanse kerkje De Oude Jan in Velp als de Japanse pianiste Yukiko Hasegawa op de nieuwe vleugel een programma met romantische composities speelt.

Yukiko Hasegawa kreeg als vierjarig meisje haar eerste pianolessen in Japan. Ze rondde haar pianostudie in Tokio af met een Masterdiploma en vertrok aansluitend in 2005 naar Nederland. Ze had in Tokio namelijk de Nederlandse pianist Willem Brons ontmoet en bij hem wilde ze verder studeren. In 2011 behaalde ze aan het Amsterdams Conservatorium het Masterdiploma voor piano. Willem Brons beschreef haar toen als: ‘Een verfijnd, sensitief en muzikaal pianist, met een opmerkelijk inzicht in de verschillende stijlen.’

De afgelopen jaren volgde Yukiko Hasegawa diverse masterclasses bij o.a. Igor Roma, Enrico Pace, Jan Wijn en Boguslaw Jan Strobel. Na vervolgopleidingen mag ze zich in Japan en Nederland ‘Master of Music’ noemen, waardoor ze officiële lesbevoegdheden heeft in beide landen. Inmiddels heeft ze in Den Haag haar eigen lespraktijk. .
Yukiko Hasegawa treedt geregeld op met diverse kamermuziekensembles in Nederland, Duitsland en Japan. En met pianoduo partner Tobias Borsboom won ze de “Meesters van Shizuoka” prijs.

Zoals Yukiko Hasegawa eerder werd omschreven als een ‘verfijnd en sensitief’ pianiste, zo kunnen ook de composities worden omschreven die zij in Velp gaat spelen, namelijk een sonate van Beethoven, preludes van Debussy en Franck en de Kreisleriana van Schumann.

Programma:

L. van Beethoven Sonate nr. 31 in As, op. 110

I. Moderato cantabile molto espressivo
II. Allegro molto
III. Adagio ma non troppo
IV. Fuga. Allegro ma non troppo

R. Schumann Kreisleriana, op. 16

I. Äußerst bewegt
VI. Sehr langsam
VIII. Schnell und spielend

C. Franck Prelude, choral et fugue

 

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 12, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Vrienden Oude Jan: € 10, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 5.
Kinderen gratis. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp (plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd).

Gegevens

Datum:
17 november 2019
Tijd:
15:30
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
17 november 2019
Tijd:
15:30
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps