Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tienerzusjes concerteren in Velps kerkje

20 oktober 2019 om 15:30 - 17:00

‘Het zijn nog maar tieners’, zegt voorzitter Martin Idema, ‘en toch zijn we ervan overtuigd dat dit concert ook de verwende muziekliefhebbers zal betoveren.’ Het tweede concert in de jaarlijkse concertserie in het Romaanse kerkje De Oude Jan in Velp wordt gehouden op zondag 20 oktober om 15.30 uur.

Merle en Sarah van der Lijke uit De Steeg hebben inmiddels bewezen dat ze bijzondere muzikanten zijn. Merle (14) speelt harp. Ze won op haar 11e jaar de eerste prijs bij de basisschooleditie van het Prinses Christina Concours. En daarom mocht ze mee doen aan het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam. Dit voorjaar won ze de 2e prijs van het Nationale Prinses Christina Concours. ‘Ik vind het eigenlijk het allermooiste dat ik mag spelen bij de Lichtjesavonden in onze gemeente’ vertelt Merle.

Sarah (13) speelt fluit. Zij won op haar 11e jaar de eerste prijs op een gerenommeerde internationaal fluitconcours. En ook zij mocht dat jaar optreden op het Kinderprinsengrachtconcert. Deze zomer nam ze deel aan de Internationale Zomeracademie voor veelbelovende fluitisten. Vooral het samenspelen vond ze heerlijk. ‘Daarom vind ik het ook zo fijn om lid te zijn van het Dierens Harmonie Orkest’, vertelt Sarah.
Behalve samen muziek maken gaan beide zusjes graag mountainbiken met hun ouders in de Rhedense bossen.

Voor hun optreden in de Oude Jan maakten ze een keuze uit muziekstukken ‘van over de hele wereld’: Frankrijk, Japan, Denemarken en Oostenrijk. Ze spelen solo en samen composities van onder andere Berlioz, Nielsen, Von Gluck en Debussy.

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 12, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Vrienden Oude Jan: € 10, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 5. Kinderen gratis. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp (plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd).

Gegevens

Datum:
20 oktober 2019
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
20 oktober 2019
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps