Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerstconcert door Arnhems Slavisch Koor

15 december 2019 om 15:30 - 17:00

Het Arnhems Slavisch Koor zingt tijdens het Kerstconcert in Velp het programma “Contrasten”.
In dit programma een “Ave Maria” naast het “Onze Vader”. Een oude klassieke compositie naast een moderne. Liederen van Kerst en Pasen. Wereldlijke en Geestelijke muziek.

Op zondag 15 december om 15.30 uur is iedereen welkom in het Romaanse kerkje ‘De Oude Jan’ in Velp om te luisteren naar een optreden door het befaamde Arnhems Slavisch Koor.

De liederen die voor dit concert werden gekozen bestaan uit wereldlijke en geestelijke liederen, oude liederen en ook moderne. Het koor zingt over geboorte en dood, over hemelse vreugde en over verdriet. Contrasterende ervaringen, zoals bijvoorbeeld beschreven in het Bijbelboek Prediker: ‘Er is een tijd om te baren en een tijd om te sterven, een tijd om te planten en een tijd om te rooien..’.

‘De eenvoud en schoonheid van de melodische harmonieën raken de ziel’, schreef een recensent over een optreden van dit Arnhemse koor dat inmiddels ook in het buitenland bekendheid geniet. Het koor trad op in Sint Petersburg, Helsinki, Praag, Sofia en enkele malen in het beroemde benedictijner klooster van Chevetogne in België.

In 1970 werd het Arnhems Slavisch Koor opgericht door een groep belangstellenden in Russische kerkmuziek. Sinds 2007 staat het koor onder leiding van de Russische Svetlana van Wielink. Geboren en getogen in Sint Petersburg volgde ze haar conservatoriumopleiding tot dirigente en zangeres ook in die stad. In 2007 vertrok ze naar Nederland en dirigeert sindsdien diverse koren, o.a. in Nijmegen en Utrecht.

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 12, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Vrienden Oude Jan: € 10, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 5.
Kinderen gratis. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp (plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd).

Gegevens

Datum:
15 december 2019
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Gegevens

Datum:
15 december 2019
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie: