Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Troostende liederen en pianomuziek

19 februari 2023 om 15:30 - 17:00

Precies een jaar na het door corona uitgestelde optreden is er nu toch een concert door de bekende mezzo-sopraan Ekaterina Levental en de minstens zo bekende pianist Frank Peters. Het concert vindt plaats op zondag 19 februari om 15.30 uur in De Oude Jan.


Foto Marije van den Berg.

Op het programma staan liederen en pianosonates van de Russische componist Nicolaj Medtner. Auteur Maarten ’t Hart schreef over deze componist en zijn  muziek: “kostbare kleinoden die bescherming bieden tegen ontstemming, ergernis, een losgebroken geit of slechte recensies.”

Podium Witteman

Mezzosopraan Ekaterina Levental en pianist Frank Peters hebben beiden afzonderlijk een solocarrière opgebouwd in binnen- en buitenland. Ze hebben een grote affiniteit met de Russische muziek en spreken de taal. Inmiddels zetten ze zich vooral in om de bekendheid te vergroten van de Russische componist Nikolai Medtner (1880-1951). Daarover vertelden zij indertijd in het TV-programma Podium Witteman. Medtner schreef pianosonates en –concerten en meer dan 100 liederen op teksten van Poesjkin en Goethe. De beide musici hebben besloten om al die liederen op CD’s uit te brengen. De eerste van een serie van drie werd bekroond met een prestigieuze Award ‘voor de meest belangwekkende opname van Russische muziek’.

Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij het cum laude haar masterdiploma’s. In 1993 kwam zij wegens oplaaiend antisemitisme als vluchteling uit Sovjet-Unie naar Nederland. Ekaterina treedt op als operazangeres en theaterperformer en werkte  mee aan producties bij o.a. De Nationale Opera, Toneelhuis Antwerpen, Operadagen Rotterdam, Hollands Diep, Festival van Vlaanderen.

Pianist Frank Peters studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn en sloot zijn studie af met de hoogst haalbare onderscheidingen. Hij won nationale en internationale prijzen en speelde op alle grote podia in Nederland en toerde door bijna alle Europese landen. Ook door Rusland, China, Amerika en Australië. Hij soleerde o.a. met het Radio Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, Het Gelders Orkest en het Pools Nationaal Radio orkest in concerten van Beethoven, Rachmaninov, Prokofjev, Gershwin etc. Frank Peters is als hoofddocent piano verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

Programma

Uit 7 Liederen op de teksten van A. Poesjkin op. 29

De Muze

De Bard

De Roos

 

Uit 6 Liederen op de teksten van A. Poesjkin op. 32

Echo

Ik hield van U

Aan de Mijmeraar

 

Winteravond op. 13. No. 1        

 

Uit 6 Liederen op de teksten van A. Poesjkin op. 36

De Engel

Van rozen die verkwijnen

Spaanse Romance

 

Uit 7 Liederen op de teksten van A. Poesjkin op. 52

De Raven

Serenade

 

Sonate Vocalise op. 42, no. 1

 

Elegie op. 45, no. 1

 

Entree: € 15, Vrienden van de Oude Jan: € 10, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 5. Kinderen gratis. Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur ter plaatse.

 

Gegevens

Datum:
19 februari 2023
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
19 februari 2023
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps