Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Liederenrecital in romaans kerkje te Velp (geannuleerd)

15 maart 2020 om 15:30 - 17:00

 

CONCERT 15 MAART AFGELAST

LIEDERENRECITAL in De Oude Jan AFGELAST

Nadat de regering vanmiddag 12 maart, 15.00 uur, de nieuwe maatregelen rond de verspreiding van het coronavirus bekend maakte, heeft het bestuur van de Stichting Vrienden van de Oude Jan in een spoedberaad besloten het concert van aanstaande zondagmiddag af te gelasten.

De redenen voor dit besluit zijn direct in de nieuwe maatregelen terug te vinden. Evenementen, waaronder concerten, waar meer dan 100 mensen bij elkaar komen, mogen geen doorgang vinden. Voor het geprogrammeerde concert van aanstaande zondag verwachtten we een meer dan gemiddelde opkomst. Het aantal bezoekers zou daarmee het aantal van 100 overstijgen.
Het bestuur ziet geen andere mogelijkheid dan uitvoering te geven aan de nieuwe maatregelen. Het concert gaat daarom niet door.

Het is te vroeg om iets zinnigs te zeggen over een eventuele nieuwe datum voor dit concert. De maatregelen die vandaag zijn afgekondigd, gelden in ieder geval tot 31 maart voor heel Nederland. We volgen de ontwikkelingen en informeren u via de website, de nieuwsbrief (waarvoor u zich kunt aanmelden via de website) en onze facebookpagina.

De kaartjes die zijn gekocht, blijven geldig. Heeft u aanvullende vragen, dan kunt u deze stellen via [email protected]


Moderne liederen uit het begin van de 20ste eeuw klinken zondag 15 maart vanaf 15.30 uur  in het 12e eeuwse kerkje De Oude Jan in Velp.

De Zwitserse sopraan Franziska Andrea Heinzen en de Duits-Brits-Poolse pianist Benjamin Malcolm Mead  hebben met zorg een evenwichtig programma samengesteld, waarmee ze de luisteraars willen verrassen. Dat deden ze het afgelopen jaar in ieder geval bij een recital in Keulen, op een Schumann-Fest in Düsseldorf en op het Rhônefestival in Zwitserland.  In 2018 debuteerde het duo op een Schubertiade in Barcelona. En het jaar daarvoor, in 2017, wonnen ze de eerste prijs op een internationaal Rhein-Ruhr festival en werd hun programma bekroond met de Cultuur Promotie Prijs van de stad Düsseldorf. Hun eerste CD verschijnt in de loop van 2020.

 

De Zwitserse sopraan Franziska Andrea Heinzen studeerde aan de muziekacademies in Zürich en Düsseldorf. Haar zeer gevarieerde concertrepertoire strekt zich uit van Monteverdi via de Mozart en Berg tot Mahler. Gefascineerd door de verwevenheid tussen muziek en poëzie, heeft ze zich sinds 2016 intensief toegelegd op de Liedkunst. Ze is een Britten-Pears Young Artist, een beurshoudster van het Richard Wagner Verband Dortmund en ze ontving in 2017 de Culturele Promotie Award van het kanton Wallis in Zwitserland.

 

Enthousiast geraakt door het samen musiceren studeert de Brits-Pools-Duitse pianist Benjamin Mead sinds enkele jaren liedbegeleiding en kamermuziek aan de Royal Academy of Music in Londen. Mead groeide op in een muzikaal gezin in Duitsland en studeerde  piano aan de Robert Schumann University in Düsseldorf. Hij is de winnaar van de Brenda Webb Award voor het begeleiden van liederen en ook van de Dennis Horner Accompanist’s Prize. In januari 2020 debuteerde hij in de Wigmore Hall Londen.

 

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 12, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Vrienden Oude Jan: € 10, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 5.

Kinderen gratis. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp (plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd).

Gegevens

Datum:
15 maart 2020
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Gegevens

Datum:
15 maart 2020
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie: