Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cellokwartet speelt in Velps kerkje

16 februari 2020 om 15:30 - 17:00

Warme klanken van vier cello’s klinken zondag 16 februari vanaf 15.30 uur in De Oude Jan in Velp. Het fameuze Cellokwartet Wiriavier speelt klassieke en moderne composities die speciaal voor hen zijn gearrangeerd.

Op Cellokwartet Wiriavier is in 2013 opgericht en bestaat uit de vier cellisten Wikkie Vis, Rita Ernst-Kürtös, Connie van der Dussen en Lucas Vis.
Initiatiefnemer en eerste celliste is Wikkie Vis. Al jaren lang is zij een zeer bevlogen en getalenteerd celliste. Zij heeft in verschillende orkesten en ensembles gespeeld en geeft privélessen.
Rita Ernst-Kürtös, de tweede celliste, is cellodocente en speelt eveneens in diverse ensembles.
Connie van der Dussen heeft veel ervaring met orkest- en ensemblespel.
De vierde cellist is de bekende Lucas Vis, voormalig directeur van het conservatorium in Amsterdam en veelgevraagd dirigent voor orkesten en ensembles in binnen- en buitenland. Hij heeft een vakopleiding voor cello gevolgd.

Het repertoire is zeer divers: van muziek uit de barok tot 20ste eeuwse muziek; van verstilde muziek tot tango’s. De muziek die zij spelen is deels voor cellokwartet geschreven; voor het andere deel betreft het bewerkingen. Lucas Vis zorgt regelmatig voor nieuwe arrangementen.
De warme klank van de cello en het grote bereik van ongeveer vier octaven geven aan het cellokwartet een speciale charme.

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 12, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Vrienden Oude Jan: € 10, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 5.
Kinderen gratis. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp (plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd).

Gegevens

Datum:
16 februari 2020
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
16 februari 2020
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps