Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Martin Idema: IJsland – “Land van vuur en ijs”

08 februari 2023 om 19:30

 

Vanwege de overweldigende belangstelling voor mijn recente presentatie over IJsland verzorg ik op woensdag 8 februari vanaf 19:30 uur een tweede avond over IJsland in de Oude Jan te Velp.

“Een prachtige herkenning voor wie dit land al heeft ontdekt en een machtige ontdekking voor wie er niet is geweest”. Dit en meer leest u in de toelichting op mijn presentatie onder de foto’s.

Bij de recente aanpassingen in de monumentale 11e eeuwse Oude Jan is in het kerkje een metersgroot projectiescherm aangebracht, evenals een fantastische geluidsinstallatie; ook staan er voorin nieuwe, comfortabele stoelen.

2e avond: woensdag 8 februari 2023 – 19.30 uur

       

“Renske en ik maakten verre en avontuurlijke reizen, doorgaans met z’n tweeën, soms in een kleine groep. Van meerdere van onze reizen verzorg ik presentaties, die ik illustreer met prachtige films van het betreffende gebied, van de mensen die er leven, de cultuur en de natuur.
Dit keer neem ik u mee naar IJsland. Het is een prachtige herkenning voor wie dit land al heeft ontdekt, een machtige ontdekking voor wie er niet is geweest.
Vuur en ijs, wind en zee hebben IJsland gevormd. De rol van het ijs, zo vlak onder de poolcirkel, dat is goed te begrijpen. En ook de betekenis van de wind en de zee voor het landschap op dit eiland dat omspoeld wordt door de Atlantische Oceaan. Maar het vuur dan? De hoge vulkanische activiteit op IJsland ging en gaat nog steeds gepaard met uitbarstingen. Soms waren ze alles verwoestend. Vuur, lava en andere vulkanische verschijnselen bepalen tot op de dag van vandaag voor een belangrijk deel de vorming van het landschap.
IJsland is met ongeveer 350.000 inwoners het dunst bevolkte land van Europa. De meeste mensen wonen in de aantrekkelijke kleinschalige hoofdstad Reykjavik en omgeving. Daarbuiten heerst een bijzonder en soms bizar landschap met een bijpassende flora en fauna.
Voorafgaand aan de film geef ik achtergrondinformatie over IJsland met daarbij prachtige foto’s die Renske heeft gemaakt.”
Martin Idema.

De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp
Toegang € 7,50
VOORAF aanmelden: [email protected]

Gegevens

Datum:
08 februari 2023
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
08 februari 2023
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps