Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Muziek en dans in romaans kerkje te Velp

19 november 2023 om 15:30 - 17:00

De muziek-dansvoorstelling Dialogue between a Dancer and a Cellist reisde door heel Europa en is nu te zien op zondag 19 november om 15.30 uur in het romaanse kerkje De Oude Jan in Velp.

De inspiratie voor het programma ontstond tijdens een zomerconcertserie op het eiland Föhr ten noorden van Duitsland. Tijdens een solo-optreden van cellist Detmar Leertouwer danste spontaan een van de aanwezige danseressen. Leertouwer werkte het idee uit en zo ontstond een programma met muziek en dans van Bach tot Britten.  De voorstelling begint met een Mongoolse melodie van de componist N. Jantsannorov en eindigt met dezelfde melodie waarop vervolgens wordt gedanst. Daartussen klinkt muziek uit verschillende delen van de wereld.

Paola Ghidini – dans en choreografie/improvisatie is geboren in Brescia Italië en volgde haar balletopleiding in het Italiaanse Florence en het Franse Cannes. Tijdens haar opleiding nam ze deel aan vele dansworkshops in Italië en in het buitenland en studeerde bij internationale leraren, dansers en choreografen. Als professioneel danser verhuisde ze in 2014 naar Nederland en danste in diverse projecten en danste bij de Nationale Opera. Ze geeft ook les op verschillende scholen en academies in binnen- en buitenland.

Detmar Leertouwer – violoncello kreeg zijn eerste pianolessen van zijn moeder. Als cellist is hij net zo thuis op de moderne cello en haar repertoire als op een barokinstrument en de daarbij passende muziekstijlen. Hij studeerde in Nederland, Amerika en Zwitserland en was prijswinnaar van de ‘Van Wassenaer Competition Amsterdam’. Met het ensemble ‘I Musici Gelosi’ won hij de eerste prijs tijdens een internationaal concours in Oostenrijk. Sinds 2014 is hij cellist in het ‘reART Ensemble’. In 2021 kwam het eerste deel van ‘Bach in Burchten’ uit; de 6 suites voor cello van J.S. Bach, gefilmd in 6 verschillende kastelen in Europa. De eerste opname was in kasteel Doornenburg. Afgelopen seizoen speelde hij als gast van het Arnhemse dansgezelschap Introdans een aantal delen uit de cellosuites van Bach tussen 4 dansers.

Selim Doğru – piano/componist volgde zijn piano-opleiding en schoolmuziek in zijn geboortestad Istanbul. Hij kwam in 1996 naar Nederland en studeerde compositie aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Zijn composities zijn internationaal uitgevoerd en verkrijgbaar op CD. Hij werkt regelmatig samen met het Nederlands Blazersensemble, met wie hij het Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw verzorgde. Hij is artistiek leider van het reArt Ensemble.

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 18, Vrienden Oude Jan: € 13, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 8. Kinderen gratis. Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur ter plaatse.

Gegevens

Datum:
19 november 2023
Tijd:
15:30 - 17:00

Gegevens

Datum:
19 november 2023
Tijd:
15:30 - 17:00