Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Première in Romaans kerkje De Oude Jan te Velp

17 december 2023 om 15:30 - 17:00

Met het programma “The Moon, der Mond, la Lune” zingt en speelt het trio Hochscheid & Van Ruth in het Romaanse kerkje De Oude Jan te Velp op zondag 17 december om 15.30 uur.


Trio Hochscheid & Van Ruth. Foto: Yvon Mol.

Dichters en componisten van alle tijden en uit alle windstreken hebben geschreven en gecomponeerd over de maan en de mysterieuze donkerte en stilte van de nacht. Tijdens dit concert klinken werken van onder andere de componisten Fauré, Saint-Saëns, Dvorák en de Nederlandse Henriëtte Bosmans.

 

Première
Hoogtepunt deze middag is de première van een compositie door de jonge Nederlandse componist Max Knigge. Speciaal voor dit ensemble schreef hij muziek op een gedicht van de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson (1830-1886): ‘I watched the moon around the house’. De componist is bij de première in Velp aanwezig.

 

Ridders
Het trio Hochscheid & Van Ruth bestaat uit de zussen Oda Zoe (mezzo-sopraan) en Doris Hochscheid (cello) en Frans van Ruth (piano). De laatste twee zijn oprichters van Stichting Cellosonate Nederland en hebben een repertoire opgebouwd van meer dan 150 composities voor cello en piano – van J.S. Bach tot speciaal voor hen geschreven stukken. Ze werden in 2017 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege ‘hun verdiensten voor de Nederlandse muziek’. Als trio treden ze op sinds 2019.

 

Oda Zoe Hochscheid, mezzosopraan, studeerde klassiek zang in Milaan en Piacenza, waar ze cum laude haar masterdiploma haalde. Ze vervolgde haar studie bij o.a. Ton Koopman, Carolyn Watkinson en Bruno de Simone en zong in opera’s als ‘Rosina’ in Rossini’s De Barbier van Sevilla en als ‘Orfeo’ in Von Gluck’s Orpheus en Euridice. Oda zingt bovendien graag kamermuziek en geestelijk repertoire.

 

Doris Hochscheid, celliste en performer, treedt sinds de jaren ‘90 op als kamermusicus en soliste, in Nederland en in het buitenland en was lid van het Asko/Schönberg ensemble van 1997-2017. Daar soleerde ze onder andere in het Celloconcert van Ligeti en in de wereldpremières van voor de haar geschreven celloconcerten van Andrikopoulos, Padding, Meijering en Seung-Won Oh. De laatste jaren heeft zij haar eigen muziektheaterprojecten.

 

Frans van Ruth studeerde piano en kamermuziek. Hij was docent kamermuziek en liedinterpretatie aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds geruime tijd bestudeert hij het leven van de Overveense componist Leander Schlegel en onderzoekt onder meer diens relaties met de Brahms-kring in Wenen.

 

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 18, Vrienden Oude Jan: € 13, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 8. Kinderen gratis. Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur ter plaatse. 

Gegevens

Datum:
17 december 2023
Tijd:
15:30 - 17:00

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
17 december 2023
Tijd:
15:30 - 17:00

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps