Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MUZIKALE MYTHEN IN MIDDELEEUWS KERKJE TE VELP

15 januari 2023 om 15:30 - 17:00

Luchtig en frivool omlijst de fluit een liefdesverhaal uit de voorstelling Amor in Mineur van ensemble ‘Mythisch met Muziek’ op zondag 15 januari 2023 vanaf  15.30 uur in het middeleeuwse kerkje De Oude Jan te Velp.

Vanaf hun eerste ontmoeting was duidelijk dat de werelden van de fluitiste en de verhalenverteller op een unieke manier samenvloeiden. Zij, Heleen de Witte, heeft na ruim 30 jaar als (orkest)fluitiste veel ervaring met alle facetten van de wereld van muziek. Hij, Paul Groos heeft als professioneel verhalenverteller en docent Klassieke Talen een nauwe band met mythen, legenden en andere verhalen. Samen met pianist Rob van Heck vormen zij een ensemble waarmee ze toehoorders op muzikale wijze rondleiden door de mythische verhalen van de Romeinse dichter Ovidius (43 v.Chr. – 17 n.Chr.).  Componisten uit vele eeuwen hebben zich door die verhalen laten inspireren. Verhaal en muziek vormen samen een nieuwe symbiose en versterken elkaar in deze muzikale vertelvoorstelling over het geluk en het verdriet van de liefde. Er klinkt muziek van Gluck en Offenbach, van Händel en Debussy en ook van Benjamin Britten.

 

Heleen de Witte speelt sinds haar prille jeugd piano en vanaf haar 15e fluit. Na haar opleiding aan het Maastrichts conservatorium studeerde ze, op uitnodiging van de beroemde fluitist William Bennett, aan de Hochschule für Musik Freiburg. Ze speelde ondertussen bij het Limburgs Symfonie Orkest en het Städtisches Orchester Aachen. Na een lange carrière bij Het Gelders Orkest heeft ze besloten verder te gaan als docent en als coach van ensembles en als organisator van mooie projecten zoals ‘Mythisch met Muziek’.

Paul Groos begon als kind verhalen te maken en hoorde verhalen van zijn ouders en familie. Hij studeerde in Nijmegen Klassieke en in Utrecht Keltische Talen, deed de lerarenopleiding en werkt al sinds 1998 in het onderwijs. Daar ontdekte hij de kracht en het plezier van het vertellen. Hij volgde een opleiding aan de Vertelacademie te Utrecht en studeerde af met de voorstelling “Om Troje – vader, zoon, Achilles”. Paul treedt op in musea, op scholen, festivals en in kerken en organiseert huiskamervertellingen.

Rob van Heck speelt piano vanaf zijn 9e en wist als 11 jarige dat hij naar het conservatorium wilde: het Maastrichts Conservatorium. Daar ontmoette hij fluitiste Heleen de Witte, met wie hij tot op heden musiceert als fluit-piano duo, maar ook in grotere ensembles. Verder geeft Rob pianolessen en speelt als begeleider bij diverse koren. Maar zijn grote passie is Kamermuziek. Hij trad op in allerlei kwartetten, trio’s en duo’s in Nederland maar ook in Engeland, Zweden, Frankrijk, Brazilië en China.

Er zijn momenteel geen coronaregels meer van kracht, behalve dat men wordt verzocht bij klachten thuis te blijven.

 Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 15, Vrienden Oude Jan: € 10, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 5. Kinderen gratis. Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur ter plaatse.

Gegevens

Datum:
15 januari 2023
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
15 januari 2023
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps