Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sprookjesachtige familievoorstelling in Romaans kerkje te Velp

21 januari om 15:30 - 17:00

Betoverd worden door muziek en een sprookjesachtige vertelling, dat is de bedoeling van het ensemble Mytisch met Muziek. In een familievoorstelling vertellen ze het oeroude verhaal van Assepoester en Cinderella op zondag 21 januari 2024 van 15.30-16.30 uur in het Romaanse kerkje De Oude Jan te Velp.

Mythisch met Muziek is een ensemble dat oude verhalen weer samenbrengt met de muziek die erop is gebaseerd. Rob van Heck (pianist) en Heleen de Witte (dwarsfluit) zorgen voor muziek uit allerlei tijden en allerlei genres, maar met één overeenkomst: de componisten vertellen allemaal op hun eigen manier het verhaal van Assepoester na. Verhalenverteller Paul Groos voegt er de woorden aan toe. Muziek en verhaal versterken elkaar.  Voor deze voorstelling heeft Mythisch met Muziek gebruik gemaakt van minder bekende versies van het verhaal van Assepoester en van muziek van onder andere Sergei Prokofiev, Jerry Livingston en Richard Rogers.

 

Heleen de Witte speelt sinds haar prille jeugd piano en vanaf haar 15e fluit. Na haar opleiding aan het Maastrichts conservatorium studeerde ze, op uitnodiging van de beroemde fluitist William Bennett, aan de Hochschule für Musik Freiburg. Ze speelde ondertussen bij het Limburgs Symfonie Orkest en het Städtisches Orchester Aachen. Na een lange carrière bij Het Gelders Orkest heeft ze besloten verder te gaan als docent en als coach van ensembles en als organisator van mooie projecten zoals ‘Mythisch met Muziek’.

Paul Groos begon als kind verhalen te maken en hoorde verhalen van zijn ouders en familie. Hij studeerde in Nijmegen Klassieke en in Utrecht Keltische Talen, deed de lerarenopleiding en werkt al sinds 1998 in het onderwijs. Daar ontdekte hij de kracht en het plezier van het vertellen. Hij volgde een opleiding aan de Vertelacademie te Utrecht. Paul treedt op in musea, op scholen, festivals en in kerken en organiseert huiskamervertellingen.

Rob van Heck speelt piano vanaf zijn 9e en wist als 11 jarige dat hij naar het conservatorium wilde: het Maastrichts Conservatorium. Daar ontmoette hij fluitiste Heleen de Witte, met wie hij tot op heden musiceert als fluit-piano duo, maar ook in grotere ensembles. Verder geeft Rob pianolessen en speelt als begeleider bij diverse koren. Maar zijn grote passie is Kamermuziek. Hij trad op in allerlei kwartetten, trio’s en duo’s in Nederland maar ook in Engeland, Zweden, Frankrijk, Brazilië en China.

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 18, Vrienden Oude Jan: € 13, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 8. Kinderen gratis. Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur ter plaatse.

Gegevens

Datum:
21 januari
Tijd:
15:30 - 17:00

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
21 januari
Tijd:
15:30 - 17:00

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps