Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Velps Kleinkoor

18 mei 2019 om 20:00

Op zaterdag 18 mei verzorgen het Velps Kleinkoor, olv Natalie Goossens, en Quercus een concert in de Oude Jan, Kerkstraat 56 in Velp.

   
Foto: Henny Kromhout

“Pareltjes uit de muziekliteratuur”
Het programma gaat van Renaissance (werken van Josquin des Prez, Clemens non Papa, da Palestrina, Praetorius en Pilkington) via Barok (werken van Henry Purcell) en Romantiek (werken van Charles Hubert Hastings Parry en Peterson-Berger) uiteindelijk naar “Hilarische Ernst” (werken van de Belgische componist Lucien Posman)! Quercus zal met blokfluiten van allerlei formaten intermezzo’s verzorgen van voornamelijk Italiaanse componisten uit de Renaissance.

“Velps Kleinkoor”
Het Velps Kleinkoor legt zich al sinds 1974 toe op voornamelijk a capella repertoire van de Renaissance tot en met de 21e eeuw. Lange tijd heeft het Kleinkoor bekend gestaan als het “Koor van Joke Brandsma”. Sinds 2017 is Natalie Goossens, uit België afkomstig en in Nederland wonend, de dirigente die het koor leidt en inspireert. Zij bewaakt de klank en de zuiverheid, laat muzikale en tekstuele lijnen zien en helpt bij het instuderen door het maken van studie-muziek.

“Quercus”
Het blokfluitensemble Quercus ontleent zijn naam als eerbetoon aan Jr. Jacob van Eyck, die leefde van 1590 tot 1659. Quercus betekend eik, terug te vinden in de achternaam Eyck. Hij was klokkendeskundige, beiaardier en ook nog een goede blokfluitist. Het kwintet, bestaande uit Janneke Bron, Erwin Bosch, Marieke Kuut, Rudie Trienes en Sofie. Het ensemble speelt met veel plezier op blokfluiten van allerlei formaten en hun repertoire is divers, van heel oud tot heel nieuw.

Het concert begint om 20.00 uur.
Kaartverkoop vanaf 19.30 uur in de Oude Jan, toegangsprijs is € 8,-pp.

Na afloop van het concert kunt u napraten onder het genot van een drankje.

Gegevens

Datum:
18 mei 2019
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
18 mei 2019
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps