Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Inrichting buitenruimte “Oude Jan”

23 april om 17:00 - 20:00

UITNODIGING
INRICHTING BUITENRUIMTE “OUDE JAN”

Het terrein rond de Oude Jan aan de Kerkstraat 56 in Velp is eigendom van de Protestantse Kerkgemeente Velp en van de gemeente Rheden, dat laatste voor wat betreft het gedeelte tussen de grote rode beuk in de richting van de flat aan de Kennedylaan. De Stichting Vrienden van de Oude Jan en de gemeente Rheden willen samen met omwonenden en andere belanghebbenden nagaan of en hoe de cultuurhistorisch waardevolle openbare ruimte rond de kerk meer toekomstbestendig kan worden ingericht. Dit terrein kan op een aantal plekken namelijk gebruiksvriendelijker worden gemaakt en sleetse plekken kunnen opnieuw worden ingericht.
We kunnen het ook zo formuleren:
“Kunnen we met elkaar zorgdragen voor een mooi, groen en toekomstbestendig rustpunt met eenvoudige verpozingsfuncties voor omwonenden, aansluitend bij het 12e-eeuwse romaanse kerkje de Oude Jan (rijksmonument), op de plaats waar de oorsprong ligt van het dorp Velp? Een plek die in elk geval omwonenden blijvend in het hart sluiten.”

Om een passend antwoord op deze vraag te vinden nodigen de gemeente Rheden en de Vrienden van de Oude Jan u uit voor een

Inloopbijeenkomst op dinsdag 23 april in de Oude Jan tussen 17 tot 20 uur

Doel van de bijeenkomst
Wij bieden u volop de gelegenheid uw inbreng te leveren over wat u wenselijk of nodig vindt en ook wat u niet wenselijk of niet nodig vindt om te gaan doen met en op het terrein rond de Oude Jan. Dat kunt u tijdens de bijeenkomst mondeling aangeven in gesprek met iemand van de gemeente en/of de Vrienden van de Oude Jan, u mag het ook zwart op wit zetten en zelfs nog naderhand inbrengen.
Uw inbreng wordt vervolgens beoordeeld en er wordt bekeken wat in een te maken ontwerp al dan niet een plek krijgt.
U bent elk moment tussen 16 en 20 uur welkom, wat u het beste uitkomt.

Is er al iets voorbereid?
Jazeker. Gemeente en Vrienden van de Oude Jan hebben contact gezocht met de afdeling Tuin- en Landschapsinrichting van Hogeschool Van Hall Larenstein. Tijdens een meerdaagse workshop hebben een aantal studenten van Larenstein zich in november 2018 op dit vraagstuk geworpen en elk een eerste idee voor aanpassing van de ruimte rond de Oude Jan uitgewerkt. Ondanks de uiteenlopende resultaten zitten er gezamenlijk noemers in de werkstukken:
• Betere zichtbaarheid van het 12e eeuwse rijksmonument als centrale plek op het terrein.
• Betere bereikbaarheid/toegankelijkheid van kerk en omringend gebied: toegangspaden, ruimte voor kerk / rond rode beuk.
• Verbetering van gebruiksmogelijkheden van de open ruimte rond de kerk, van het groengebied: centrale (multifunctionele) ruimte voor kerk / rond de beuk, zitcomfort, speelmogelijkheden jeugd, Dr. Fabiuspomp.
• Aantrekkelijker inrichting: materiaalgebruik, meer kleur door beplanting, fietsenstalling, achtergrondinformatie geven over deze historische plek (bord/borden).
• Afscherming van aangrenzende, afleidende nieuwbouw aan noordzijde.
De werkstukken bieden zeker inspiratie voor de nu te zetten vervolgstap. Tijdens de inloopbijeenkomst worden de werkstukken tentoongesteld.

Hoe gaan we verder?
Wij hopen na de inloopbijeenkomst voldoende ingrediënten te hebben voor het opstellen van een ontwerp voor een toekomstbestendige buitenruimte van de Oude Jan. Bij de gemeente zal de van Larenstein afkomstige stagiair Albin Overdiep zich hiermee bezighouden.
Nadat het ontwerp voldoende is uitgewerkt presenteren wij dit aan de omwonenden en andere belanghebbenden in de Oude Jan, opdat zonodig nog de puntjes op de i kunnen worden gezet voordat de uitvoering aan de orde is.

Graag ontvangen wij op dinsdag 23 april in de Oude Jan.

Namens de gemeente Rheden en Namens de Stichting Vrienden van de Oude Jan

Gegevens

Datum:
23 april
Tijd:
17:00 - 20:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
23 april
Tijd:
17:00 - 20:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps