Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ventina Vocale

14 oktober 2018 om 15:30 - 17:00

Ventina Vocale in Oude Jan op 14 oktober 2018

 

Het programma

Zondag 14 oktober geeft Ventina Vocale om 15.30 uur in de Oude Jan een concert met een prachtig, afwisselend programma van boetepsalmen. De zeven boetepsalmen, een selectie uit het boek Psalmen uit het Oude Testament, vormden een onderdeel van de middeleeuwse getijdenboeken die leken in de middeleeuwen gebruikten voor hun getijdengebed. Door de eeuwen heen vormden de boetepsalmen een inspiratiebron voor componisten. In het concertprogramma worden bewerkingen gezongen van Orlando di Lassus (16de eeuw), Thomas Selle, Heinrich Schütz, Jan Pieterszoon Sweelinck en Henry Purcell (17de eeuw), Charles Villiers Stanford (19de eeuw), Vytautas Miskinis, Vic Nees en Marcin Lukaszewski (20ste eeuw).

Ook in 2017 verzorgde Ventina Vocale een prachtig concert in ons 12de eeuwse kerkje en evenals vorig jaar is maakt dit concert geen deel uit van de concertserie 2018-2019 van de Stichting Vrienden van de Oude Jan. Dat vindt immers plaats op de derde zondag van de maand, dus een week later.

Het koor
Ventina Vocale is een projectkoor, bestaande uit een twintigtal ervaren koorzangers. De leden zijn afkomstig uit verschillende delen van Nederland. Eenmaal per jaar komen de zangers enkele weekenden bijeen om een uitdagend programma in te studeren en enkele concerten te geven.

De dirigent
Saskia Regtering studeerde Schoolmuziek en Zang aan het conservatorium van Arnhem en Rotterdam bij Carolyn Watkinson en Harry van Berne. Tijdens haar opleiding volgde zij vier jaar koordirectie bij Rob Vermeulen. Naast Ventina Vocale dirigeert zij kamerkoor Poco Piu uit Nijmegen en Collegium Vocale Zutphen.

 

Gegevens

Datum:
14 oktober 2018
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
14 oktober 2018
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps