Beste buurtgenoten, inwoners van de gemeente Rheden,

De gemeente Rheden stuurde onlangs elk huishouden in de gemeente per post een ‘Ik buurt mee!’ waardecheque van € 7,50.
Die cheque kunt u bestemmen voor een initiatief dat de ‘buurt leuker, beter en mooier wil maken’.

De Stichting Vrienden van de Oude Jan heeft zich met een initiatief bij de gemeente aangemeld. Het sluit aan bij het plan dat klaar ligt voor de herinrichting van de groene ruimte rond het prachtige 12e-eeuwse Romaanse kerkje de Oude Jan. In 2019 is voor die herinrichting een mooi plan opgesteld waaraan veel bewoners uit de buurt, maar ook uit overig Velp, een grote bijdrage hebben geleverd. Na de planrealisatie, in de loop van dit jaar, ziet het terrein er weer pico bello uit. De betere mogelijk-heden voor diverse buurtactiviteiten zijn ook een opsteker voor de leefbaarheid en de sociale samenhang van de Oude Jan wijk.

Voor een paar onderdelen van het plan is echter nog geen geld. Allereerst betreft dat de verplaatsing van de historische dr. Fabiuspomp. Daarvoor is een andere plek nodig want onder de grote rode beuk komt een mooi rond plein met halfverharding, met eromheen enkele zitbanken. We willen graag dat die pomp een tappunt voor drinkwater wordt en dus weer op de waterleiding wordt aangesloten.

Ook willen we dat de bezoekers van het terrein goed worden geïnformeerd over de geschiedenis van de Oude Jan en omgeving. Daarvoor moet een degelijk informatiebord komen waarvoor nog geen financiering is.

De Stichting Vrienden van de Oude Jan stelt het erg op prijs als u uw waardecheque voor dit doel beschikbaar stelt.

Wij maken het u zo makkelijk mogelijk:

U kunt uw cheque in de brievenbus doen op een van de volgende adressen in Velp:

Kastanjehof 16
Onder de Beumkes 23
Zwanensingel 188
Sophiastraat 42 
Kerkstraat 10
Vijverlaan 11

Als u op zondag 15 maart om 15.30 uur het concert in de  Oude Jan gaat bezoeken kunt u ook daar uw cheque afgeven.

Bent u niet in de gelegenheid om de waardecheque zelf af te geven, mail dan naar [email protected], dan kunnen we afspreken om de cheque bij u te komen ophalen.

 

Heeft u nog vragen? Mail dan naar [email protected]
Stichting Vrienden van de Oude Jan