Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ensemble La Primavera

18 november 2018 om 15:30 - 17:00

BAROKMUZIEK IN 12e EEUWS KERKJE TE VELP

‘Met betoverende charme bracht het ensemble La Primavera de vreugdevolle barokmuziek ten gehore’, schreef een recensent over het Barokensemble dat op zondag 18 november om 15.30 uur komt optreden in het Middeleeuwse kerkje ‘De Oude Jan’ in Velp.

Canto Amoroso heet het programma dat in Velp wordt uitgevoerd door Anabela Marcos – sopraan, Maaike Boekholt – viola da gamba, Regina Albanez – theorbe en barokgitaar. Samen vormen ze het ensemble La Primavera (= lente) dat al meer dan twintig jaar kwalitatief hoogstaande renaissance- en barokconcerten in binnen- en buitenland uitvoert, zoals tijdens het Festival Oude Muziek in Utrecht en  het Concertgebouw in Amsterdam. Bovendien heeft het ensemble opnames gemaakt voor diverse (Internationale) radio- en televisiezenders en werden tot nu toe 4 CD’s uitgebracht.

Het programma Canto Amoroso, dat in Velp wordt gespeeld, bestaat uit een combinatie van hartstochtelijke en lichtvoetige  Italiaanse, Spaanse en Franse muziek. De Franse muziek is verfijnd, elegant, intiem en sfeervol. De Spaanse muziek zit vol ritme, sensualiteit en temperament. En de Italiaanse stukken bestaan uit simpele, maar aanstekelijke melodieën vol expressiviteit. Te horen zijn composities van o.a. Claudio Monteverdi, Juan Hidalgo, Marin Marais en Michel Lambert.

 

De Portugese sopraan Anabela Marcos begon tijdens haar carrière als architect in Lissabon ook met een zangstudie aan het Conservatorium aldaar. Aansluitend  studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zich specialiseerde als uitvoerend musicus in solo-, opera- en Barokzang. Zij vertolkte verschillende operarollen van Mozart en Purcell. Daarnaast zingt ze in diverse Kamermuziekensembles en geeft ze les in Den Haag en Utrecht…

 

De Braziliaanse Regina Albanez studeerde klassiek gitaar en cello aan de Universiteit in Sao Paulo. Aansluitend vertrok ze (ook) naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze zich specialiseerde in renaissance- en barokluit, theorbe en barokgitaar aan. Ze speelde o.a. met het Nederlands Kamerorkest en -koor en de Nederlandse Bachvereniging en treedt op met diverse Kamermuziekensembles in binnen- en buitenland. Regina Albanez geeft nog  regelmatig cursussen in Brazilië en geeft cello- en gitaarlessen in Amsterdam en Den Haag.

 

De Nederlandse Maaike Boekholt studeerde viola da gamba bij Freek Borstlap in Den Bosch en behaalde haar Solistendiploma aan het Utrechts Conservatorium. Zij speelde als soliste in de passies van Bach met o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Kamerorkest van het Concertgebouw en trad als soliste op met orkesten over de hele wereld. Maaike Boekholt speelt in diverse kamermuziekensembles waarmee ze een aantal prijzen won op het gebied van Oude Muziek. Zij is daarnaast docente viola da gamba in Den Bosch en geeft cursussen in het buitenland.

 

Kerk De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 10, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Vrienden Oude Jan: € 8, bezitters Gelrepas en jongeren tot 18 jaar:  € 5. Kinderen gratis. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp (plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd).

Gegevens

Datum:
18 november 2018
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
18 november 2018
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

de Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp,
+ Google Maps