Hoogbegaafde pianotalenten in Oude Jan

Twee dagen stond de zwarte, glimmende vleugel te pronken in de Oude Jan en twee avonden speelden jonge talenten de sterren van de hemel. Woensdagavond was het de beurt aan 15-jarige Welmoed Poelstra die de harten van het publiek veroverde met een prachtig melodieus en stemmig concert. Een dag later speelde de 17-jarige Duitse Yuna Hakagawa met grote virtuositeit een overrompelend programma.

Welmoed Poelstra     Yuna Hakagawa

Welmoed Poelstra                          Yuna Hakagawa

Beide uitvoeringen maakte deel uit van het pianofestival van de “Internationaler Musiksommer Campus Cleve”. Voor de deelnemende jonge musici bestaat de Musiksommer uit masterclasses (overdag) en concerten (avond).

De concerten worden behalve in de Oude Jan op tal van plaatsen in de regio georganiseerd. De Oude Jan is voor het derde jaar op rij één van de podia van het muziekfestival. De uitvoeringen in de Oude Jan zijn zowel geliefd bij het publiek als bij de musici vanwege de acoustiek en de enthousiaste ontvangst bij het publiek.

Ook dit keer heeft het publiek genoten van de beide toptalenten. Met een staande ovatie namen Welmoed en Yuna afscheid van het podium. Volgende week woensdag 27 en donderdag 28 juli staat er weer twee dagen een mooie zwarte vleugel in de Oude Jan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *