Het Gelders Blaaskwintet

Een uitvoering con spirito

Het Gelders Blaaskwintet speelde op 17 september 2017, de laatste zomerzondagmiddag van dit jaar, een prachtig concert met veel dansmuziek van verleden tot heden. Het blaaskwintet speelt al 10 jaar samen, maar het speelplezier is in die jaren zeker niet minder geworden. Het publiek kan goed zien dat de musici met veel plezier samen spelen en elkaar tijdens het spel oplettend volgen. De uitvoering is natuurlijk in eerste instantie een muzikaal genot, maar het zien spelen voegt daar een extra genoegen aan toe.

De samenklank van de vijf instrumenten kwam erg goed tot zijn recht. En de veelal vrolijk getinte muziek die werd uitgevoerd, droeg daar zeker aan bij: van dansmuziek uit de 18e eeuw – van Rameau en Haydn – tot de ‘Waltz in Swing Time’ uit 1936, in de gelijknamige musical gedanst door Ginger Rogers en Fred Astaire. De musici introduceerden de stukken die werden gespeeld met achtergrondinformatie of een smakelijke anecdote. De musici en de muziek werden daardoor toegankelijker voor het publiek, dat het kwintet aan het slot van het concert bedankte met een staande ovatie.

De uitvoering van Het Gelders Blaaskwintet vormde niet alleen de opening van het nieuwe seizoen, het was ook het eerste ensemble uit Het Gelders Orkest dat komend seizoen in de Oude Jan zal optreden. Als rode draad door de programmering van het komend seizoen loopt de komst van verschillende ensembles uit Het Gelders Orkest naar de Oude Jan.

Bij de borrel na afloop werd er daarom niet alleen met de musici nagepraat over hun fraaie uitvoering, maar werd ook vol verwachting uitgekeken naar het volgende concert.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *