Ikbuurtmee !

Dr. Fabiuspomp in ere hersteld.

Met dank aan de ikbuurtmee! ronde is de Dr. Fabiuspomp in ere hersteld. De pomp is aangesloten op het drinkwaternet en werkt weer zoals vroeger. De Dr. Fabiuspomp was in 1901, ter nagedachtenis aan dokter Fabius, geplaatst in de IJsselstraat (voorheen Broekstraat) tegenover de Charlottestraat, om Velpse gezinnen uit deze buurt te voorzien van zuiverdrinkwater.

 

Groen rond de Oude Jan.

Met grote inzet van vele vrijwilligers zijn op donderdag 10 en zaterdag 12 december rond de Oude Jan enkele bomen, veel heesters en honderden vaste planten in de borders gezet. Het was koud, maar door de inspanning kreeg iedereen het al gauw weer warm. Gijs en Jean-Paul van gemeente Rheden hebben prima werk geleverd met aanvoer en aanwijzingen. Met een onderbreking voor koffie met wat lekkers erbij in de Oude Jan hebben de vrijwilligers een top-inzet geleverd. De foto’s spreken voor zich en met trots kunnen we spreken van een geslaagde actie.

 

Prullenbakken.

Ook zijn een aantal prullenbakken geplaatst. Het legen wordt door vrijwilligers uitgevoerd. Onze oproep is om deze bakken te gebruiken en de hondenpoep op te ruimen. Misschien ten overvloede: op het terrein geldt een aanlijnplicht!

Neem een kijkje rond uw Oude Jan, wandel op de nieuwe paden, pak wat water en voedt de plantjes en houd het netjes. Heeft u nog vragen of wilt u bijdragen, mail dan naar [email protected].

Ook bij vernielingen kunt u mailen, we willen onze Oude Jan zijn prachtige omgeving graag laten behouden.