Trio Flor d’Luna

De lenteachtige sfeer van de mooie zondagmiddag werd in de Oude Jan nog versterkt door de mediterrane liederen van het trio Flor d’Luna. Hoewel Flor d’Luna niet in zijn originele bezetting kon optreden door een gebroken duim van Marcel Verheugd werd een mooi programma uitgevoerd met gitarist Arnold Slaghek, geen onbekende van het trio. Het aangepaste programma bestond nog steeds uit Portugese liederen, aangevuld met Spaans- en Franstalige muziek.

 

Gitaar, cello – bespeeld door Manuela Verbeek – en zang van Carla Koehorst; in zekere zin een heel gewoon trio, maar de doorleefde uitvoering van de mooie liederen maakte het concert tot een bijzondere belevenis. De liederen klonken voor een deel bekend in de oren, maar ook in de onbekende fado’s en flamenco’s werden levensgevoelens vertolkt die het hart raakten. De taal van de muziek vertelt dan minstens zoveel als de gezongen tekst. Bij enkele liederen werd het publiek uitgenodigd mee te doen door bijvoorbeeld op de maat mee te klappen. Zo zaten we niet alleen maar te luisteren, maar nam de muziek ons mee. De fraaie afstemming van zang, gitaar en cello, soms sterk ritmisch, dan weer melodieus, gaf op een mooie manier uitdrukking aan de emotionele lading van de liederen.

 

Met deze uitvoering van Flor d’Luna konden we proeven aan de Portugese ziel. We hopen in de toekomst het originele trio nog eens te verwelkomen om hun muzikale “deur naar de rivier” te laten horen. Dat zal in de Oude Jan, die zijn bestaan voor een deel ontleend aan de nabijheid van de  IJssel, ongetwijfeld wederom heel goed klinken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *