Zeefdruk Oude Jan

Toen wij Lucas van Hapert, de maker van een zeefdruk van de Oude Jan, vroegen om iets over zichzelf te vertellen ontvingen wij het volgende bericht:

“Als grafisch ontwerper studeerde ik af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht waar ik meer dan 15 jaar woonde. In deze periode maakte ik, naast logo’s, huisstijlen en boekomslagen, veel zeefdrukken van mooie plekken in de stad Utrecht (www.lucasvanhapert.nl). Afgelopen najaar verruilde ik met mijn gezin Utrecht voor Velp. Beetje bij beetje ontdek ik nu de regio. Mijn eerste zeefdrukken hier zijn plekken dicht bij huis, zoals kasteel Biljoen, kasteel Rosendael en natuurlijk ook de Oude Jan. De zeefdrukken zijn met de hand gemaakt en in een gelimiteerde oplage gedrukt. Op www.grafischgelderland.nl staan de tot nu beschikbare zeefdrukken, maar deze reeks gaat zeker groeien.”

Eerder vertelde Lucas ons dat hij sinds een klein jaar in de Reinaldstraat woont en iedere keer weer geniet van de mooie Oude Jan als hij van de President Kennedylaan afdraait naar de Reinaldstraat.
Lucas maakte de zeefdruk van de Oude Jan in een oplage van 20 stuks. De prijs is € 75. Uit de opbrengst van de verkoop doneert hij 10% aan Stichting Vrienden van de Oude Jan.

Wat een fantastisch gebaar. Dank je wel Lucas!